Blog over de restauratie van mijn '50 Studebaker Commander

Voorveren en nog het een en ander

De veren heb ik niet gepoedercoat. Volgens insiders moet je de temperatuur dan onder de 170 graden houden anders worden de veren slap. Aangezien de oven bedoeld is om keramiek in te bakken bij temperaturen boven de duizend graden is hij een beetje overgedimensioneerd voor het poedercoaten. Dat werkt wel lekker snel maar het temperatuur is niet zo heel goed in de hand te houden. Als ik dus zou willen poeder coaten kom ik al tien graden te kort voor de het bakken bij 180 graden en loop ik als de oven doorslaat het risico de veren kwijt te raken. Dat leek me niets dus de veren heb ik, na het schoonmaken in twee lagen Brunox gespoten en daarna met twee lagen Hammerite Black Gloss. Ze zien er weer fraai uit. 

 

 

 

 

Ook de deurscharnieren van de rechter voordeur zijn behoorlijk opgeknapt. Hier links het bovenste scharnier in de oven na het coaten. Het poeder blijft aan het scharnier hangen door de statische lading. Bij de geringste aanraking veeg je het er dan ook weer af. Een kwestie van voorzichtig zijn dus. 

 

 

 

 

 

 

 

Na het afbakken (tien minuten op 180 graden) en  het afkoelen is de coating keihard en meteen te gebruiken. Ik heb ondertussen ook geleerd dat als de temperatuur doorschiet het oppervlak niet meer hoogglans is maar een beetje satijn wordt. Na een aantal experimenten heb ik nu een acceptabel programma voor de oven zodat de 180 graden wel wordt gehaald maar niet te veel wordt overschreden. Eerst naar de 165 dan naar 173 en ten slotte 176 graden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s