Blog over de restauratie van mijn '50 Studebaker Commander

Eindelijk begonnen

Zo stond hij te koop en ik was snel verkocht.

In december 2010 is het allemaal begonnen. We werden het eens over de prijs, de aanschaf was compleet en hij zou worden afgeleverd. Eigenlijk was het al maanden daarvoor langzaam aan op gang gekomen. De restauratie van mijn TR7 naderde zijn einde, hij zou eind maart klaar zijn om de weg op te gaan. Wat gaat er daarna gebeuren? Zoeken in de blaadjes, surfen over het internet en goed om je heen kijken. Het moest een oudere auto worden dan de 1980 TR7, de hoeveelheid carrosseriewerk moest te overzien zijn en het moest een auto zijn die niet “iedereen” heeft. Geen Mustang dus, geen spitfire, geen Mercedes geen … maar wat dan wel. Uiteindelijk viel mijn oog op deze beauty en in december werd hij van mij.

Gebouwd in Los Angeles in 1949 als nummer 912 van de serie en waarschijnlijk dat zelfde jaar in Ventura Ca. verkocht aan Frieda en Henry W. Menge uit het naburige Simi.

De bouwopdracht, september 1949

Helaas is de motor al snel aan zijn einde want in 1956, zeven jaar na de bouw, wordt er een nieuwe motor geïnstalleerd.

In 1978 blijkt de auto op naam van August Hoekstra uit Simi Valley te staan. In juni 2009 is hij in Nederland geïmporteerd en nu kan ik er aan beginnen.

Eergisteren, 2 mei, is de demontage officieel begonnen. De linker deuren moesten er als eerste aan geloven. Alles wat van rubber of stof is is er erbarmelijk aan toe, de metalen delen zijn voor een 61 jaar oude auto opvallend goed behouden gebleven.

Na een paar uur demonteren en vooral veel fotograferen ziet het geheel er zo uit:

Na een paar uur werken ...

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s